Ticket #259 (closed bug: fixed)

Opened 11 years ago

Last modified 8 years ago

Update routing and mixer when switching samplingrates (was: Focusrite PRO 40 doesn't play at 96k)

Reported by: juanramon Assigned to: arnonym
Priority: major Milestone: FFADO 2.1
Component: devices/dice Version: FFADO SVN (trunk)
Keywords: PRO40 samplerate Cc:
The device the bug applies to:

Description

jack doesn't play at 96000 samplerate with Focusrite PRO 40. It captures OK but it cannot playback. I've used Ardour, audacity and palyers like aqualung, audacious.

Change History

01/16/10 16:06:35 changed by arnonym

  • owner set to arnonym.
  • status changed from new to assigned.
  • summary changed from Focusrite PRO 40 doesn't play at 96k to Update routing and mixer when switching samplingrates (was: Focusrite PRO 40 doesn't play at 96k).
  • component changed from generic/streaming to devices/dice.
  • milestone set to FFADO 2.1.

When you switch to 96kHz sampling rate, the dice-chip uses a different routing and mixer then for rate 44.1kHz and 48kHz. The reason you don't hear anything is probably because its not routed anywhere or mixed to zero.

The problem you've raised is that ffado-mixer should then reload the routing and mixer...

04/10/12 06:25:54 changed by jwoithe

I believe the issue described in this ticket is at least partially worked around in r2109 and r2110. Philippe, do you have anything to add regarding this? Do your changes fix this particular problem, or is this one of the corner cases you are yet to deal with?

04/21/12 06:33:20 changed by jwoithe

  • status changed from assigned to closed.
  • resolution set to fixed.

In the absence of information to the contrary I'll assume that this issue has been rectified and close this ticket. If further developments are forthcoming it can be re-opened if that is appropriate.